Gorjeni cercetați pentru braconaj! Polițiștii le-au confiscat mașina și 167 de kilograme de pește

Doi gorjeni surprinși în timp ce transportau o cantitate apreciabilă de pește, specia caras, pe raza județului Vâlcea, sunt cercetați penal pentru braconaj, neavând documente de proveniență pentru ”bagajul” din mașină. Totodată, potrivit legilor în vigoare, s-a dispus confiscarea autoturismului folosit.

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti au deşfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, fiind depistaţi doi bărbaţi care transportau peşte, fără documente de provenienţă.

În noaptea de 11/12 septembrie a.c., poliţiştii au acţionat pentru depistarea persoanelor care practică braconajul piscicol, fiind prezenţi în comunele Orleşti, Ioneşti şi Drăgoeşti, precum şi în alte zone.

Au fost verificaţi 108 pescari, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale de aproximativ 1.200 de lei, de asemenea a fost reţinut şi un permis de conducere.

Poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi din judeţul Gorj, care transportau 167 de kilograme de peşte, specia caras, fără documente de provenienţă. A fost întocmit un dosar penal, pentru braconaj piscicol, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de peşte, precum şi ridicarea în vederea confiscării a autoturismului folosit la transportarea peştelui”, a transmis IPJ Vâlcea.

 

Rămâne ca anchetatorii să stabilească dacă peștele a fost cumpărat sau la mijloc este braconajul.