Gorjul fără viitor! Nici cei mai pregătiți tineri nu își găsesc un serviciu decent în Târgu Jiu

Situaţie dramatică în Gorj, nici măcar şefii de promoţii de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu nu îşi găsesc un serviciu decent acasă. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, trage un semnal de alarmă și spune că judeţul nostru nu are ce le oferi studenţilor cu rezultate de excepţie. Principalii vinovaţi sunt, în opinia lui Huică, politicienii, care nu au fost capabili să creeze locuri de muncă demne de potenţialul multor tineri gorjeni.

“Tinerii noștri se întorc acasă doar în vizită, Gorjul nu le oferă oportunități profesionale, practic i-a lăsat orfani pentru că politicienii pe care i-am avut nu au făcut nimic(…)E timpul să intrăm în normal, să realizăm că tinerii noștri trebuie să revină acasă pentru mai mult decât să își vadă familia, e legea firii care la Gorj și în alte locuri din țara asta nu se mai respectă. Dacă nu înțelegem acest lucru dispărem!”, este o parte a mesajului publicat, pe pagina de socializare, de liderul sindical.

Nu este pentru prima oară când Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, deplânge situaţia tinerilor. În opinia sa, România trebuie să adopte strategii de dezvoltare care să asigure siguranţă acestui segment, şcoala fiind singura instituție în care se poate proiecta un viitor sigur și prosper pentru tineri.

Articolul precedentA speriat polițiștii și Gorjul! Minoră, fugită de acasă a treia oară într-o lună
Articolul următorAmenzile la circulație se vor plăti la jumătate în 15 zile