Grigore Jianu va fi administratorul public al Primăriei Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că Grigore Jianu, fost secretar al primăriei, va fi numit administrator public al instituției.

 

Municipiul Târgu Jiu are nevoie de experiența în administrație a unui om ca Grigore Jianu! De aceea am luat hotărârea de a-l numi în funcția de administrator public și îmi asum această decizie!
Domnul Jianu a asigurat mereu un echilibru în Primăria Târgu Jiu, are o foarte bogată experiență și a dat mereu dovadă de profesionalism.
Activitatea sa este apreciată atât de colegi, cât și în afara instituției, iar noi suntem norocoși ca putem beneficia de cunoștințele sale.
Repet: este o decizie pe care mi-o asum și o dovadă a respectului pe care noi, colegii domniei sale, i-l purtăm pentru activitatea depusă în slujba Primăriei Municipiului Târgu Jiu”, a precizat edilul-șef. 
După mulți ani în funcție, Jianu nu a mai putut continua ca secretar după ce a fost declarat lucrător al fostei Securității printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În fapt, instanța nu spune că Jianu a făcut poliție politică sau sau a fost colaborator al Securității, doar că Statutul funcționarului public nu permite ocuparea unui post de către un fost lucrător al Securități.