Grindeanu NU vrea șef la PSD: E bine că pandemia nu ne-a prins cu guvernul Dăncilă

Sorin Grindeanu nu va candida pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Fost premier, actual președinte ANCOM, acesta a vorbit la Interviurile LIVE Digi24.ro despre speculațiile care îl dădeau unul dintre pretendenții la șefia PSD.

Am spus că mă întorc în PSD doar pe un proiect serios de stânga. În primul rând trebuie să se facă o analiză de ce s-a ajuns în 2019 la acel scor, dar o analiză fără ură și fără răzbunare. (…) Forța PSD e dată nu de lideri, e dată de militanți, acea armată nevăzut. Cred că PSD s-a îndepărtat de acea armată nevăzută. Ar trebui să se reconecteze. (…) Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD. (…) M-a onorat invitația lui Marcel Ciolacu și Paul Stănescu să fac parte din conducere și le mulțumesc public pentru asta, dar mie nu îmi trebuie funcții. Funcțiile sunt trecătoare și nu asta mă face să revin sau nu”, a spus Grindeanu.

Întrebat despre modul în care s-a descurcat guvernul Orban în criza Covid-19, fostul premier a invitat la dialog și decizii comune, subliniind că: ”e bine că această perioadă ne-a prins cu un alt guvern, nu cu guvernul Dăncilă”.

Guvernul trebuie să facă anumite lucruri. Este clar că trebuie repornită economia. Dar trebuie să existe un dialog între putere și opoziție. (…) Foarte multe decizii care s-au luat în această perioadă au fost necesare. Cred că aș fi făcut mai mult dialog cu toți, dacă eram în locul lui Orban. Tot timpul când explici e mai bine decât să te izolezi și să dai decizii fără să discuți. Dincolo de jocul politic ar fi nevoie de un dialog deschis. (…) Cred că e bine că această perioadă ne-a prins cu un alt guvern, nu cu Guvernul Dăncilă”, a afirmat fostul premier.