Grindeanu: Sunt bani! PSD depune amendamente la buget și cere creșterea alocațiilor, a salariilor și a pensiei minime

PSD va depune amendamente la buget, a anunțat, duminică, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului. Social-democrații vor creșterea alocațiilor pentru copii, începând cu 1 martie, de la 427 de lei la 600 de lei, și majorarea, tot de la aceeași dată, a salariilor cadrelor didactice și asistenților sociali din sistemul sanitar la nivele stabilite în Legea salarizării pentru anul 2022.

Totodată, Grindeanu a precizat ca va fi un amendament care prevede acordarea de vouchere de 400 de euro pentru nașterea fiecărui copil.

Și pensia minimă este vizată, se propun majorări, din 1 martie, de la 800 de lei la 984 de lei, pentru vechime mai mică de 10 ani, și de la 800 de lei până la 1.107 lei, pentru vechime mai mare de 10 ani.

Nu e deloc adevărat că nu se poate. Nu e adevărat că nu sunt bani, cum susţine Cîţu, pentru a-şi justifica neputinţa sau neştiinţa. Există o alternativă mai bună la actualul buget de austeritate. De aceea, PSD a prezentat pentru prima oară în ultimii 30 de ani un buget alternativ”, a declarat Grindeanu.