Guvernul își verifică oamenii din C.A. al C.E. Oltenia și nu dă semne că vrea să modifice O.U.G. 114

Se tergiversează modificările la OUG 114 (taxa pe lăcomie), situație în care Complexul Energetic Oltenia are o problemă majoră în plus. Deși unele apariții publice sugerau că ordonanța va fi modificată pentru a nu mai fi o presiune financiară în plus pentru producătorii de energie din subordinea Ministerului Energiei, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat că ordonanța nu va fi introdusă în ședința de guvern de săptămâna viitoare. Demnitarul a anunțat și analize la unitățile statului din energie, vizați fiind reprezentanții executivului din consiliile de administație.

”Trebuie o analiză pe companiile din Ministerul Energiei. Trebuie să aflăm dacă cei care ne reprezintă (în consiile de administrație n.red.) sunt cei mai potriviți oameni și acționează cu bună-credință. După ședința de guvern, am spus că analiza se va face în fiecare lună pentru a vedea cum se cheltuiesc banii”, a informat ministrul.

Despre taxa pe lăcomie și eventualele modificări, nimic nou:

”Nu trebuie să plecăm de la ideea că OUG 114 trebuie să fie modificată”, a spus, la Digi 24 Teodorvici.

Acesta a evitat să precizeze clar dacă se va modifica sau nu ordonanța, preferând să facă trimiteri către anumite grupuri, insistând pe faptul că s-au făcut și se fac presiuni pe toate fronturile în pentru a fi înlăturate unele prevederi din textul actului.