Guvernul nu are bani pentru investiţii în industria Gorjului

Primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, trage speranţe că Uzina Mecanică Sadu va primi, în cele din urmă, banii pentru retehnologizare. De ani buni, politicul aflat la guvernare a promis soluţii, însă totul a rămas la stadiul de vorbe prinse în declaraţii de presă. Edilul a declarat că soluţia ideală ar fi majorarea capitalului social al Companiei Romarm. Afirmaţiile lui Bobaru vin în contextul în care amendamentul deputatului Dan Vîlceanu la Legea Bugetului de Stat pe 2019, prin care se cereau fonduri pentru UM Sadu, a picat în parlament.

“Am convingerea că lucrul acesta trebuie mai bine fundamentat şi trebuie mers la Ministerul de Resort pentru a se găsi o soluţie. Din punctul meu de vedere, soluţia este alta decât prevederea în buget pentru că este foarte greu să ai aceste sume şi să demarezi procedurile de licitaţie într-un timp util. Am discutat cu reprezentanţii Ministerului de Resort şi soluţia cea mai la îndemână ar fi o majorare de capital la Romarm şi implicit la Uzina Mecanica Sadu pentru a se continua acest demers. Am avut o discuţie cu actualul manager de la UM Sadu, a făcut o fundamentare şi ea a fost înaintată şi este la Ministerul Economiei pentru a se face anul acesta”, a spus Bobaru la Radio Infinit.

Primarul şi-a exprimat convingerea că este necesară o infuzie de capital pentru retehnologizarea fabricii pe calibrele NATO. Utilajele de la UM Sadu au aproape 80 de ani. Dan Vîlceanu a cerut 23 de milioane de lei pentru modernizarea întreprinderii.