Halucinant! Vor bani pentru apa de ploaie căzută pe dealurile și câmpurile Târgu Jiului

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Apă și Canalizare (ADIA) Gorj, prin șeful ei, social-democratul Cristian Toader Pasti, a trimis o adresă municipalității târgujiene prin care se arată că Primăria Târgu Jiu are de plătit apa de ploaie căzută anul trecut. Concret, 885.000 de lei pentru apa pluvială care ar fi fost preluată de canalizare. Care canalizare nu prea există peste tot, calculul vizând întreaga suprafață a municipiului, inclusiv dealuri și câmpii. Primarul Romanescu a reacționat dur și a anunțat că nu va accepta așa ceva, mai mult, va ataca în instanță și majorările de tarife anunțate.

”Am trăit să o văd și pe asta! Aparegio vrea să factureze și apa de ploaie de pe câmpurile și dealurile orașului, în toate zonele în care nu există canalizare! Societatea este susținută în acest demers incredibil de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj, adică tocmai entitatea care ar trebui să apere interesele cetățenilor în relația cu Apargio! ADIA a trimis primăriei o adresă prin care anunță că ia în considerare întreaga suprafață a municipiuluiTârgu Jiu, adică 1532306,24 metri patrați, cu tot cu dealuri și câmpii, cu tot cu cartiere precum Romanești, Ursați, Preajba, și alte zone în care nu există nici măcar un metru de canalizare (…) Am anunțat că nu voi accepta așa ceva. Primăria municipiului Târgu Jiu va ataca în instanță orice tentativă de mărire a acestor tarife la apă și canalizare. Oricum, cetățenii plătesc mult prea mult, în condițiile în care municipiul are multe probleme atât în ceea ce privește alimentarea cu apă, cât și în privința canalizării”, a precizat Romanescu.

Este pentru prima dată când ADIA cere o asemenea plată, banii urmând să fie achitați din taxele locuitorilor municipiului.