Home Principale Sport Handbal: Final nebun de campionat. CSM Târgu Jiu câștigă și merge ”să...

Handbal: Final nebun de campionat. CSM Târgu Jiu câștigă și merge ”să se bată” la Brăila

CSM Târgu Jiu a câștigat întâlnirea cu Daciei Mioveni, scor 30-28, 17-14, partidă din etapa a XXV-a din Liga Florilor. În urma victoriei, formația din Târgu Jiu a urcat pe locul IX în clasament, însă de abia după ultimul meci al sezonului, de la Brăila, se va ști dacă va evita barajul pentru rămânerea pe prima scenă a handbalului românesc, asta și în urma unor ”rezultate surpriză” înregistrate de echipe ce luptă, și ele, pentru menținerea în Liga Florilor.

Liviu Andrieș: Un an deosebit pentru noi. Suntem în obiectiv, dar depindem de ultima etapă

 

E clar că capacitarea pentru ultimul joc e valabilă și pentru echipa din Brăila, nu numai pentru noi. Ele și-au atins obiectivul. Noi momentan suntem în obiectiv, dar depindem de această ultimă etapă. Vom vedea ce se va întâmpla la la ora jocului. Va fi un meci împotriva unei echipe care a Final 4 de cupă europeană, un meci destul de delicat. Vom vedea ce se va întâmpla. Vom merge să jucăm și, în funcție de rezultatele din această ultimă etapă, vom ști dacă vom participa sau nu la turneul de baraj pentru rămânere/promovare în Liga Florilor. Corona joacă acasă cu Vâlcea, Cisnădie joacă la Rapid, iar Baia Mare joacă acasă cu Zalău. E clar că cel mai facil programul are Baia Mare, care sigur va avea un meci mai ușor în comparație cu noi, celelalte trei echipe. Calculele sunt destul de simple: Corona să se împiedice și Cisnădie la fel, iar noi, chiar dacă ne vom încurca, rămânem la 30 de puncte, iar ținând cont de meciurile directe și de golaverajul în meciurile directe, suntem pe plus și cu Corona și cu Cisnădie. (…) Referitor la acest sezon, cred că, ținând cont de ceea ce am realizat anul acesta, ținând cont că am participat în grupele unei cupe europene, ținând cont că am făcut 30 de puncte în campionat, din punctul meu de vedere este un sezon bun spre foarte bun. Puteam să avem mai multe puncte, într-adevăr, dar trebuie să ne vedem lungul nasului. Până la urmă, trăgând linie după acest sezon, încă o dată pot să spun că sunt mulțumit de ceea ce ceea ce am realizat în acest an. Spun eu că e un an deosebit pentru pentru noi ca echipă și pentru publicul spectator, care a fost prezent la toate meciurile și le mulțumim pe această cale că au fost alături de noi și ne-au susținut”, a spus, după joc, antrenorul echipei din Târgu Jiu. 

 

CSM Târgu Jiu, în meciul cu Dacia Mioveni:

Ekaterina Dzhukeva(13 intervenții), Andreea Chetraru(3 intervenții), Elena Marica Bercu(1 intervenție)– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 7g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 10g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru 1g, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 3g.

Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache;

Antrenor cu portarii: Grigore Albici;

Maseur: Petre Tocaru.