Handbal: Junioarele II de la CSM Târgu Jiu, victorie la scor în fața echipei din Severin

Junioarele II de la CSM Târgu Jiu au învins sâmbătă, la Sala Sporturilor, CSS Drobeta Turnu Severin, în meciul de debut al noului sezon competițional. Partida a fost câștigată la pas de elevele antrenorului Andrei Enache, scor 39-12, tinere sportive pe care primarul Marcel Romanescu, un atent observator al evoluțiilor echipelor CSM, le vede în echipa mare a orașului, peste câțiva ani.

A fost o partidă fără emoții care dovedește valoarea elevelor lui Andrei Enache. De altfel, junioarele se pregătesc ca peste câțiva ani să facă parte din echipa senioarelor care acum evoluează în Liga Florilor”, a transmis edilul-șef.

Din serie mai fac parte: CSS Caracal, LPS Slatina, HCM Craiova, CSS Drobeta Turnu Severin și ACS Hercules Baile Herculane.

Sistemul competiţional este gândit astfel:

”– sunt 8 Grupe geografice în prima fază a campionatului, în care se joacă tur-retur (septembrie 2022 – martie 2023)
– primele 3 clasate în fiecare serie se califică în Grupele <<Valoare>> (4 grupe de câte 6), celelalte mergând în Grupele <<Speranţă>>; în această fază se merge cu rezultatele înregistrate în Grupele geografice şi se joacă tur-retur cu echipele venite din celelalte grupe (aprilie-mai 2023)
– primele 2 clasate în Grupele „Valoare” se vor califica pentru Turneul Final <<Valoare>> (iunie 2023); în mod similar stau lucrurile în Grupele <<Speranţă’>>, transmit reprezentanții CSM Târgu Jiu.