Hulită de politicieni la Târgu Jiu, primită cu brațele deschise la Cluj. Dumanska, transfer la ”U”

 

Handbalista Marina Dumanska, 20 de ani, portar la CSM Târgu Jiu, a ales să-și continue activitatea sportivă la ”U” Cluj Napoca, formație care evoluează pe prima scena a handbalului din România.

Handbalul românesc este încă în pauză și majoritatea echipelor caută să profite de acest timp liber pentru a face mutări pe piața transferurilor. Este și cazul celor de la <<U>> Cluj care au pus ochii pe portărița de la Târgu Jiu. Evoluțiile Marinei în stagiunea 2019-2020, în tricoul echipei gorjene, nu au trecut neobservate, iar oficialii de la echipa din Cluj, au trecut la tratative cu jucătoarea din Ucraina. Aflată pe final de contract, Marina a primit acceptul clubului gorjean de a negocia cu gruparea din Ardeal. Cele două părți au ajuns, se pare, la o înțelegere, iar Dumanska va evolua sezonul viitor pe prima scenă a handbalului românesc, în Liga Florilor”, a anunțat, pe site-ul oficial, clubul din Târgu Jiu.

Sportiva a fost motiv de scandal, la nivel de autoritate locală, după ce reprezentantul unui grup din Consiliul Local a reproșat conducerii entității sportive că au fost aduse jucătoare străine la Târgu Jiu. Diriguitorii C.S.M. nu aveau altă soluție, la nivel de oraș și județ nu existau senioare. Hulita portăriță s-a dovedit foarte utilă, o achiziție cu evoluții bune, transfer ce nu a presupus un efort financiar ridicat.

Mariana Dumanska este româncă născută în Ucraina, iar sora sa Iulia a debutat în naționala țării nostre de handbal, obiectiv pe care îl are și, deja, fost sportivă de la Târgu Jiu.