Îi sugerează lui Ciolacu să rămână premier: Să fie mai deștept decât Năstase și Ponta

Victor Ponta, fost premier și deputat de Gorj, în prezent președinte Pro România, spune că Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar face o alegere bună dacă va continua ca premier, arătând că la alegerile prezidențiale ar putea pierde în turul II.

Foarte greu în turul II. Dacă vă uitați la voturi, PNL, USR, dreapta, are peste 50%. Ciucă e o persoană total necarismatică, dar nici Iohannis nu e carismatic, nici Nicușor Dan. Și votul anti-PSD întotdeauna funcționează în turul II. Ciolacu, dacă rămâne premier și șeful celui mai mare partid, va dovedi că a învățat ceva din lecția Năstase și Ponta.

În Diaspora se votează, în general, în turul II, împotriva candidatului PSD. Și vă rog mult să îl ascultați pe Palada, toate celelalte sondaje au fost greșite sau false, nu este așa, în turul II se pornește ciuma roșie, salvați Diaspora de PSD, și este complicat. Scorul domnului Ciolacu este bun ca premier, a luat niște orașe mici, Suceava, Piatra Neamț. Dar în orașele mari, scorul e catastrofal. Adică știți foarte bine că la prezidențiale, se adună vot cu vot, nu se adună procente, iar forța principală a PSD-ului, aleșii locali, au intrat, au avut bătălia lor. Dar eu sper să nu ajungem din nou în turul II și să nu ajungem ca un prim-ministru bun, că eu îl consider pe Ciolacu un prim-ministru bun, să devină ținta faimoasei povești <<veniți să salvați țara de PSD>>, care a existat în 2004, 2009, 2014, 2019.

Eram împreună când i-am spus ca nu îi dau sfaturi la televizor lui Ciolacu, dar i-am spus să fie mai deștept decât Năstase și Ponta. Să se uite la cifre, la activitatea de premier, să se gândească că nu a avut rezultate proaste, dar că votul în turul II în România nu are legătură cu performanța politică, e un vot emoțional, iar emoția întotdeauna a venit <<veniți să scăpăm țara de PSD>>. Dacă s-ar întâmpla acum altfel, eu aș fi cel mai bucuros, dar nu cred”, a spus liderul Pro România. 

Articolul precedentGorjean amenințat de fosta soție. I-a spus că o să dea cu mașina peste el și l-a urmărit
Articolul următorTârgu Jiu: Au preluat mandatele după alegerile locale