Imagini! Braconieri pe Olt, prinși în flagrant. 120 de kilograme de pește în mașina cu care se deplasau

Doi braconieri din Făgăraș, tată și fiu, au fost depistați, în noaptea de miercuri spre joi, în flagrant, pe râul Olt, pe raza județului Sibiu. Aceștia au rămas fără mașină, pește și plase. Peștele confiscat, circa 120 de kilograme, a mers la valorificare într-un magazin de profil din Piața Cibin din Sibiu.

În noaptea de 3/4 martie a.c., polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Cu această ocazie, în zona localității Porumbacu de Jos, polițiștii au depistat un autoturism în interiorul căruia se aflau doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 22, respectiv 46 de ani, domiciliați în municipiul Făgăraș, județul Brașov.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii au găsit în interiorul acestuia plase de pescuit  de tip monofilament din nailon și din material textil și mai mulți saci cu pește proaspăt capturat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, respectiv deținerea și transportul fără documente legale a peștelui obținut din pescuit.

De asemenea, au fost confiscate autoturismul, două plase de tip monofilament din nailon, în lungime totală de 130 de metri, 4 plase din material textil în lungime totală de 220 de metri, iar cantitatea de 123,3 kg de pește proaspăt a fost confiscată și predată în vederea valorificării.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Ordine Publică sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, a transmis IPJ Sibiu.

 

Foto IPJ Sibiu:

Articolul precedentCe meci la Târgu Jiu! CSM câștigă după ce Gloria Bistrița a condus la pauză
Articolul următorA murit! Șef din DSP Gorj, mort la nici 50 de ani