Important! Când se depun cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei

 

Cererile pentru tichetele sociale ce vizează achiziționarea de rechizite și alte materiale școlare, destinate copiilor din familii defavorizate, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de a anului școlar, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie, transmite Edupedu.ro.

Reamintim, Legea nr. 248/2015 stabilește ca fiind familii defavorizate acele familii care au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură înseamnă 298 lei).

 

În funcție de vârsta copilului, cererile se depun fie la primărie (în cazul preșcolarilor), fie la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul (în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu).

 

Potrivit Federației Naționale a Părinților, ”pentru preșcolari, cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar trebuie depuse la primărie și se întocmesc de reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la primăria comunei sau orașului / sectorului din București unde locuiește familia.

Pentru elevi (ciclul primar și ciclul gimnazial), cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar, adică până pe 10 septembrie 2022”.