Important! Ministrul Agriculturii, precizări pentru românii care vor să sacrifice porcul în gospodărie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că tăierea porcului în gospodărie nu este interzisă, iar vânzarea este permisă cu acordul medicului veterinar. Foarte important, suinele trebuie să fie înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA).

 

În momentul de față, se pot comercializa porci din gospodării țărănești, din gospodării non-profesionale și din gospodăriile populației. Oamenii pot sacrifica porci în gospodării, iar ei trebuie să facă analizele de trichineloză. Toți porcii din România trebuie înregistrati în SNIIA. Atât: proprietarul trebuie să sune la medicul veterinar să spună că are porc în curte și trebuie să-l înregistreze, pentru că atunci când îl sacrifică și face certificatul de trichineloză, medicul veterinar trebuie să-l scoată din evidență pentru ca in România,  să știe în momentul de față câti porci se cresc în gospodărie, câti sunt crescuti în industrie. Asta înseamnă evidență clară (…) pentru ca noi avem, acum, inclusiv stocul pentru integrarea si declararea produselor agro-alimentare din stoc. În momentul de față  Ministerul Agriculturii are tot stocul de alimente din România. Este pentru prima oară în România. Haideți să nu facem confuzie pentru că lucrurile acestea și pe plan european ne afectează, pentru că atunci când avem pestă porcină, nu avem aceste date și dezinformăm tot timpul”, a spus, la Realitatea TV, ministrul.

Articolul precedentPetev, înainte de meciul cu Oțelul: Nu va fi ușor, va fi un meci greu. Noi vom căuta cele trei puncte
Articolul următorUn tânăr polițist s-a împușcat cu arma din dotare