Important! Profesorii vor lua telefonul elevilor dacă îl folosesc în timpul cursurilor

 

Salariații școlii pot lua telefonul unui elev dacă îl folosește în timpul orelor de curs, inclusiv în timpul activități educaționale care se desfășoară în afara școlilor, se arată în proiectul Statutului Elevului pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

La finalul cursurilor, cel care a preluat telefonul elevului este obligat să îl returnezeîn mod obligatoriu, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau către elevii majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ”, precizează documentul menționat.

 

Astfel, la articolul 15 din Statului Elevului se adaugă:

“h) să utilizeze telefoanele mobile sau orice alt echipament de comunicații electronice în timpul desfășurării orelor de curs, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic, în timpul pauzelor, sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.
Nerespectarea acestor prevederi poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea restituirii lui la finalizarea orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau către elevii majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ. Prevederile nu se aplică echipamentelor pe care elevii cu CES sunt autorizați să le folosească”. 

Articolul precedentAUR confirmă rezultatele alegerilor pentru Primăria Târgu Jiu. Lădaru: Și la restul partidelor bat rezultatele
Articolul următorDecizie: Se renumără voturile de la Târgu Jiu? Ce a hotărât BEC