În Gorj nu a avut timp de CE Oltenia: Orban merge în Valea Jiului, la ”Ziua Minerului”

Premierul Ludovic Orban ar urma să ajungă, joi, 6 august, în Valea Jiului. Anunțul a fost făcut de primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Potrivit acestuia, primul ministru o să fie însoțit de Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, Virgil Popescu, ministrul Economiei, și de Vetuța Stănescu, secretar de stat.

 

Premierul României, Ludovic Orban, precum și alți membri ai guvernului, vor fi prezenți în Valea Jiului, la manifestările prilejuite de <<Ziua Minerului>>’‘, a transmis primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Minerii din Valea Jiului, și nu numai, comemorează, pe 6 august, minerii uciși în timpul grevei de la Lupeni din 5 – 6 august 1929. Obiectivele protestatarilor au constat în obținerea unor condiții de muncă mai bune, echipamente de protecție, salarizare mai bună și acordarea unor facilități muncitorilor din subteran și familiilor acestora, care să le asigure supraviețuirea. Greva a degenerat însă în numeroase acte de violență, în urma cărora au fost uciși peste 20 de muncitori și mulți alții au fost răniți. De atunci, ziua de 6 august a devenit oficial ”Ziua Minerului”.

Reamintim, la recenta vizită din Gorj, Ludovic Orban nu a considerat că este necesar să discute cu reprezentanții minerilor și energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia.