În Târgu Jiu și în alte localități din Gorj, masca de protecție devine OBLIGATORIE și în aer liber

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, luni seara, obligativitatea măștii de protecție și în spațiile publice deschise în toate localitățile unde rata de incidență a cazurilor de Covid-19 depășește 1,5 la mia de locuitori. Gorjul, potrivit ultimelor date, se află la o rată de incidență de 1,43, însă în județ sunt 16 localități unde s-a depășit pragul de 1,5.

Decizia CNSU urmează să fie prinsă într-o hotărâre de guvern joi, 5 noiembrie, potrivit premierului Ludovic Orban.

Se propune modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. Măsura prevăzută se aplică la nivelul tuturor localităţilor dintr-un judeţ, dacă rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel judeţean rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităţilor unde aceasta depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori”, se precizează în decizia CNSU.

Localitățile din Gorj unde este depășit indicele de 1,5, sunt: Scoarța, Lelești, Bustuchin, Târgu Jiu, Căpreni, Turcinești, Țânțăreni, Drăguțești, Săcelu, Runcu, Polovragi, Novaci, Mătăsari, Mușetești, Dănești și Godinești.