Nu a vrut ISJ, dar a intervenit Bucureștiul: Romanescu a blocat desființarea claselor de liceu la Târgu Jiu

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a reacționat public la intenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj de a reduce cu trei numărul claselor a IX a din învățământul liceal din municipiu. Potrivit înștiințărilor oficiale, la nivel de județ Gorj, pentru anul de școlarizare 2019/2020 au fost prevăzute cu patru patru clase a IX a de liceu mai puține față de anul anterior, trei dintre acestea fiind propuse de ISJ pentru restructurare la unități de învățământ din Târgu Jiu. În cele din urmă, edilul a primit asigurări că situația se va regla în favoarea municipiului reședință de județ.

”De două zile încerc să găsesc înțelegere la Inspectoratul Școlar în privința reducerii numărului de clase la Târgu Jiu. Din cele patru clase de a IX a care au fost reduse la nivelul învățământului liceal din Gorj, trei sunt la liceele din Târgu Jiu și nu la orice licee. Vorbesc aici despre Colegiul Economic, Spiru Haret și Liceul Tehnologic. Îi rog pe cei de la Inspectoratul Școlar să reanalizeze această situație, pentru că ne referim la trei dintre liceele de referință ale municipilului Târgu Jiu, unde rata de promovare la examenele din cursul anului a fost destul de ridicată. Mi se pare inadmisibil ca la Târgu Jiu, unde eu cred că discutăm de un număr destul de mare de elevi, să reduc trei clase și în întregul județ doar o singură clasă. Nu vreau să cred că a fost o măsură politică”, a declarat Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu s-a arătar nemulțumit și de faptul că autoritatea locală nu a fost consultată înaintea acestei decizii și nu își explică de ce nu se fac reduceri în funcție de promovabilitatea la Bacalaureat sau în zonele în care populația a cunoscut o scădere mult mai accentuată comparativ cu municipiul reședință de județ.

La câteva ore distanță, Romanescu a făcut publică o discuție pe care a avut-o cu Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

”Nu se deființează clasele la liceele din Târgu Jiu! După conferința de presă de astăzi, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, m-a contactat telefonic și mi-a confirmat acest lucru. La Târgu Jiu se schimbă doar condițiile în care învață elevii”, a arătat Romanescu.