Încă o ţeapă de la PSD: Drangnea nu vrea să mai dea cupoanele de 500 de euro pentru nou-născuți

Guvernul vrea să amâne data la care se vor acorda cupoanele valorice pentru nou-născuți. Printr-un proiect de ordonanță de urgență ce prevede prorogarea unor termene, precum și modificarea unor acte normative se urmărește acordarea cupoanelor sociale de 500 de euro pentru nou-născuți tocmai la sfârșitul anului 2020. Motivul:  prin punerea în aplicarea a promisiuniii s-ar depăși deficitul bugetar asumat.

”Având în vedere imposibilitatea susținerii financiare a măsurilor prevăzute de art. 27 alin. (6) și art. 361 alin. (3) lit. e) din Legea educației naționale nr. 1/2001, cu modificările și completările ulterioare, în special în privința sprijinului de 500 de euro care ar trebui acordat tuturor copiilor născuți începând cu data intrării în vigoare a legii, ceea ce ar însemna plata dreptului pentru pentru aproximativ 1,7 milioane de copii născuți în această perioadă, pentru implementarea acestei măsuri fiind necesari aproximativ 4 miliarde de lei, și ținând cont de necesitatea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, și încadrarea în limitele de deficit bugetar asumate, se impune, și pentru aceste măsuri, prorogarea termenului de aplicare”, se precizează în nota de fundamentare, potrivit Hotnews.ro.

În condițiile amânării până la sfârșitul lui 2020, se poate vorbi despre o neasumare a promisiunii, ținând cont că în anul în cauză vor fi organizate și alegeri parlamentare.