Încă patru cazuri COVID-19 la Motru. Doi copii infectați, internați la Târgu Cărbunești

Crește numărul persoanelor internate în Spitalul Motru confirmate cu COVID-19. Primarul municipiului, Gigel Jianu, a arătat într-o informare, postată marți seara, pe pagina sa de socializare, că alți patru pacienți au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Aceștia au fost transferați la Spitalul Târgu Cărbunești, acolo unde vor urma tratamentul

Dragi motreni,
V-ați obișnuit deja ca, în fiecare seară, să primiți informații privind îmbolnăvirile cu coronavirusul Sars Cov-2, la nivelul orașului nostru.
Datele reflectă situația de la ora 16.00 a zilei precedente și până la ora 16.00 a zilei în curs.
Astfel, în ultimele 24 de ore, avem patru internări cu suspiciune de infectare cu coronavirus; o persoană din Imoasa-Mehedinți și trei persoane din Motru; un pensionar, o casnică și doi angajați.
De asemenea, au venit rezultatele pentru cinci pacienți: patru pacienți sunt pozitivi și au fost transferați la Spitalul din Tg. Cărbunești, iar bărbatul din comuna Runcu este negativ și va fi externat.
Păstrez permanent legătura cu spitalele din Tg. Jiu și Tg. Cărbunești, unde avem internați pacienți bolnavi de Covid-19 și sunt semne clare că, foarte curând, vom raporta și vindecări.
Constat că există o tendință de relaxare, mulți oameni, sătui de restricții, încep să nu mai respecte recomandările autorităților.
Revin și vă rog să respectați ordonanțele militare, să purtați măști de protecție, dar, mai ales, să respectați normele de igienă și dezinfecție”, a arătat, pe pagina de socializare, edilul.
Potrivit surse medicale, la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați și doi copii infectați cu SARS CoV 2. Este vorba de un băiat de 10 ani și o fată de 14 ani. Aceștia sunt sub tratament, alături de unii membri ai familiei, și ei infectați.