Încă un amical și poate, poate: Pandurii, cu drept la transferuri, ar putea spera la o minune

Divizionara secundă Pandurii Târgu Jiu a disputat, sâmbătă, în Complexul Sportiv Municipal, cel de-al șaptelea meci amical din actualul stagiu de pregătire. A fost cel de-al doilea împotriva formație CS Hunedoara, entitate ce intenționează să preia și să continue activitatea ”Corvinului”, club de tradiție al fotbalului românesc pus pe butuci de datorii și nepricepere.

Testul s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 5-1 (3-1), însă antrenorul gorjenilor, Călin Cojocaru, nu s-a oprit din căutări, tot încearcă formule de joc. Reamintim, până la acestă oră Pandurii nu are voie să efectueze transferuri, situație ce provoacă multe incertitudini. Rezultatul demersurilor făcute în acest sens, la Federația Română de Fotbal, este așteptat în zilele începutului de săptămână.

Golurile formației noastre au fost marcate de Tănăsoiu (’12 și ’42), Bodea (’45) și Adedoyin (’86 și ’90). Pentru hunedoreni a înscris Burlacu, în minutul 35, din penalty.

La o primă privire, se poate observa determinarea lui Cuțitoiu, nesprijinit însă în multe situații de doi la unu. Chiar dacă nu a ”coborât” la timp, deseori, în sprijinul colegului, și în evoluția lui Patrick Popescu se observă o creștere. Tânărul jucător poate fi o soluție ca executant al loviturilor din preajma careului mare. Tănăsoiu este deja o certitudine ca exprimare și dăruire pe teren. Un alt ”pozitiv”, nigerianul Korede Adedoyin, însă mai trebuie rezolvat și transferul său la gruparea gorjeană. Ca, de altfel, în prea multe cazuri. Cristian Ștefan, mijlocaș, primește credit după credit de la antrenorul Cojocaru și nu gratuit. Tânărul jucător are calități, vede ”poziția viitoare” fără să piardă timpi prețioși, are o bună lovire a balonului, folosește ambele picioare, mai rămâne să câștige în forță și rezistență. Dispare periodic din joc iar asta se cunoaște imediat.

Problemele sar în ochi la faza defensivă, prea ușor ajunge mingea în zona centrală, la 16 metri, foarte dese sunt pătrunderile adversarilor în suprafața de pedeapsă pe flancuri.

 

Pandurii: Achiriloaiei – Cuțitoiu, Ciobanu, Catrici, Vasilescu, Patrick Popescu, Cristian Ștefan, Trancă, Șendroiu, Tănăsoiu, Bodea

Au mai jucat: Iovicin, Zlataric, Nicolae Cotolan, Emanuel Okeke, Dănescu, Cornicioiu, Pîrciu, Gheorghe, Babaua, Dinu-Ivănescu, Goma, Korede