Încântat de Transalpina: Ministrul Agriculturii, întâlnire cu fermieri din Gorj

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, s-a întâlnit, vineri seara, la Novaci, cu mai mulți fermieri din zonă. La discuții au participat și primari liberali, precum și președinții ANSVSA și AFIR.

Pentru că de multe ori, ideile de la firul ierbii se dovedesc cele mai potrivite, am avut astăzi o întâlnire cu primarii și fermierii din Gorj, în localitatea Novaci. Am discutat despre proiectul cooperativelor agricole, despre noul Plan Național Strategic 2021-2027, creșterea porcului în gospodării, problematica lânii, legea mirosurilor, Programul Tânărul Fermier(cu alocare separată pentru diaspora) și despre autorizări Osim. Problemele întâmpinate și soluțiile propuse de fermierii români trebuie cunoscute, tocmai de aceea doresc să îi asigur de toată disponibilitatea mea!”, a transmis, după întâlnire, Oros.

Ministrul a primit mici suveniruri de la fermieri, după care și-a continuat, pe Transalpina, drumul spre Alba, acolo unde s-a întâlnit cu ciobanii din zonă.

Duminică, Oros a postat pe pagina sa de socializare o fotografie de pe ”Drumul Regelui”, cu un mesaj pentru urmăritorii săi:

Avem o țară atât de frumoasă, cu tradiții și peisaje unice în lume! De pe Transalplina, vă doresc o Duminică liniștită tuturor!”.