Încătușat! Gorjean băut, cu permisul reținut, a zburat cu 119 km/h pe drumurile județului

 

Un tânăr de 32 de ani, din Târgu Jiu, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost surprins de aparatul radar conducând cu 119 km/h. Totodată, duhnea a băutură și avea suspendat dreptul de a conduce.

La data de 23 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autovehicul, pe D.N. 67 Câlnic, cu viteza de 119 km/h. Inițial, acesta nu a oprit la semnalul efectuat de polițiști, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind blocat și oprit în trafic. Întrucât bărbatul prezenta halena alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării în vederea stabilirii alcoolemiei, însa acesta a refuzat categoric, atât testarea cu aparatul etilotest cât și prelevarea de probe biologice.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că permisul bărbatului fusese reținut de către polițiști, la data de 5 aprilie a.c., ca urmare a săvârșirii infracțiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge și nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice” a informat IPJ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor: refuzul sau sustragerea conducătorului auto de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană care se află în perioada de suspendare a acestui drept.