Încep proiectele pe Zona Metropolitană Târgu Jiu: O sută de clădiri vor fi reabilitate energetic

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, luni, că 100 de clădiri din Zona Metropolitană vor fi reabilitate energetic. Dintre acestea, 40 se află pe raza municipiului.

Edilul își dorește ca proiectul să cuprindă obiective importante din Târgu Jiu: Stadionul “Tudor Vladimirescu”, Sala Sporturilor, cele două piețe agroalimentare și mai multe unități de învățământ. Banii vor veni prin PNRR.

Partea noastră de contribuție este de 5 % din tot ce se alocă pe PNRR. Evaluarea se va face de către firmele de consultanță. Sunt proiecte diverse, consultanții au fost sâmbătă și duminică în teren la toate aceste unități de învățământ și, împreună cu directorii, s-au stabilit exact necesitățile pe care le avem la fiecare unitate. Nu sunt numai unități de învățământ, vorbim inclusiv de găsirea unor soluții pentru alimentarea cu energie electrică și asigurarea independenței energetice la stadion, sala sporturilor, bazinul realizat prin C.N.I., pe cele două piețe din Târgu Jiu. Prioritate au clădirile și structurile cu un consum de energie foarte mare”, a precizat edilul.

Zona Metropolitană cuprinde încă 17 localități din Gorj.