Începe verificarea pepenilor din piețe. Acțiunea vizează determinarea reziduurilor de pesticide

 

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va verifica pepenele românesc, începând de luni, 8 iulie, în cadrul unor acţiuni de control pentru determinarea reziduurilor de pesticide la legumele şi fructele proaspete de sezon, în vederea respectării prevederilor legale în domeniu, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

 

Ulterior acţiunii <<Cireaşa şi Căpşuna>>, desfăşurată în perioada 30 mai – 5 iulie, ANF va demara o nouă operaţiune de control tematic numită <<Pepenele românesc>>, care se va derula în perioada 8 iulie – 31 august. Numărul de probe prelevate prin Programul Naţional de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ, în vederea analizării acestora”, a transmis MADR într-un comunicat.

Articolul precedentGorj: Accident cu victime! Au ajuns la spital după ce a explodat un cauciuc de la mașina cu care se deplasau
Articolul următorCraiova și-a prezentat achizițiile și noul model al tricourilor