Incertiudini. Greblă și Cîrciumaru, și ei văzuți drept posibili candidați PSD pentru Târgu Jiu

PSD ar putea merge pe mână “veteranilor” pentru a redobândi Primăria Târgu Jiu. În lipsa unui candidat care să dea siguranța victoriei, conducerea partidului nu se grăbeşte să facă o nominalizare pentru alegerile locale din 2020. Ba mai mult, anumite surse îi adaugă pe Florin Cîrciumaru sau Toni Mihai Greblă, pe lângă Ciprian Florescu, Adrian Tudor și Aurel Popescu, ca potenţiali adversari ai lui Marcel Romanescu. Deşi sunt oameni cu o vastă experienţă în administraţie, fostul primar şi fostul prefect, nu intră în cursă ca favoriţi, crede analistul politic Pantelimon Manta.

La municipiu, PSD are o problemă, o recunosc chiar şi ei. Florin Cârciumaru a declarat cu jumătate de gură că nu va mai candida, dar el poate fi o opţiune din partea PSD-ului.  Evident că nu se mai poate aştepta la un vot masiv, aşa cum s-a înregistrat în 2000, dar poate da o bătălie cu şanse pentru primăria municipiului. Cred că prima şansă o are tot primarul în funcţie. Greblă ştie destul de multă administraţie, dar mi-e greu să analizez forţa electorală pe care o mai are. Şi el şi Cârciumaru au o vârstă, şi o oarecare erodare politică. Sigur, e un profesionist, un om politic destul de experimentat”, a comentat Manta la Radio Infinit.

Dacă Florin Cârciumaru a declarat că nu se va mai întoarce la primărie, Toni Greblă a spus că nu a avut încă o discuţie în acest sens cu liderii PSD Gorj.