Incertitudini: Ponta zice că se abandonează ”centura”, Romanescu pregătește terenul constructorilor

Târgujienii aşteaptă ca lucrările la centura ocolitoare a municipiului să fie reluate în primăvară. Potrivit membrilor PSD care ne reprezintă în Parlament, cel mai probabil, lucrările vor fi reluate în 2019. Până se va întâmpla ceva concret, primarul Marcel Romanescu se teme ca lucrările să nu fie abandonate.

Acesta și-a expus public temerea după ce Victor Ponta a avertizat că investiția la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu va fi abandonată. Edilul-șef a declarat că instituţia pe care o conduce şi-a făcut treaba, iar totul depinde acum de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care are cadrul legal să acţioneze.

 “Nu pot să exclud o astfel de variantă, pentru că nu depinde de noi, de cei de la primărie. Noi am organizat licitaţia pentru planurile parcelare, care a fost şi adjudecată. E o firmă serioasă cu care lucrăm şi, într-o perioadă următoare, obligaţia pe care o avem se va realiza, adică noi vom realiza cadastrul sistematic şi planurile parcelare. Niciodată primăria municipiului Târgu Jiu nu poate fi învinovăţită de faptul că nu se realizează centura. Există un decret de expropriere, în momentul de faţă în vigoare, şi cei de la CNAIR au posibilitatea să lucreze fără să-i împiedice nimeni. Sper să se asigure la un moment dat finanţarea necesară, din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Tudor (n.r. Ion Tudor, şeful Secţiei DN Târgu Jiu), zilele trecute, dânsul mi-a spus că ştie că se finanţează restul de lucrare”, a spus Romanescu.

În acest moment, varianta ocolitoare este realizată în proporţie de 50%.