Inconștient! Cu 1,17 la mie alcoolemie și permisul suspendat, a lovit un microbuz

Un tânăr de 24 de ani, din Târgu Jiu, va răspunde penal după ce a fost la un pas să producă o nenorocire. Acesta, cu permisul de conducere suspendat și cu o alcoolemie de 1,17 la mie, s-a urcat la volan și a intrat în coliziune cu un microbuz, pe DN 67 Buduhala.

La  data de 24 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de un participant la trafic, despre faptul că, pe DN 67 Buduhala, a avut loc un accident rutier, soldat cu victime.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, din direcția Târgu Jiu către Motru, nu a păstrat o distanță de siguranță în mers, față de microbuzul condus în fața sa, de un bărbat de 51 de ani, din comuna Bălănești, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

 

S-a procedat la testarea celor doi conducători auto implicați în eveniment, în cazul tânărului de 24 de ani rezultând o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că acesta are exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, suspendată”, a transmis IPJ Gorj.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului și care are dreptul de a conduce suspendat.