Incredibil! Trei hocheiști de la clubul Armatei Române au cântat ”imnul secuilor” în public. Ministrul Mediului a îngenuncheat la momentul cântecului

Scandal monstru după finala Cupei României la hochei pe gheață. Sâmbătă, la patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc, Sport Club Miercurea Ciuc a cucerit Cupa României la hochei pe gheaţă, ediţia 2021-2022, după ce a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 5-0 (1-0, 3-0, 1-0), iar cele petrecute ulterior au provocat reacții dure.

Sărbătorind trofeul tocmai cucerit, jucătorii ciucani au ascultat, în genunchi, ”imnul ținutului secuiesc”, printre aceștia fiind identificat și Tancosz Barna, ministrul Mediului. Starea de fapt a fost sesizată pe rețelele de socializare de un parlamentar AUR de Mureș.

 

Aseară (sâmbătă – n.red.), la Miercurea Ciuc, s-a jucat finala Cupei României la hochei, între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tancosz Barna, membru în Guvernul României. La finalul meciului, echipa locală a îngenunchiat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”, a postat, pe facebook, deputatul AUR Dan Tănasă.

 

Totodată, în urma evenimentului sportiv s-a reclamat, potrivit ProSport, că trei hocheiști de la Steaua, Clubul Sportiv al Armatei, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale, au rămas pe gheață pentru a fi alături de cei care fredonează respectivul cântec – pretins imn al secuilor (foto 2).

 

Galerie foto: