Informare meteo: Urmează un weekend cu vreme deosebit de rece

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, vineri, că urmează un weekend cu vreme rece pentru această perioadă.

” INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificări temporare ale vântului
Interval de valabilitate: 08 octombrie, ora 10 – 11 octombrie, ora 10

 

      În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.
       Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp.
     Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h”, a transmis ANM.