Intenție ministerială: 6.000 de lei să îți iei mașina veche din parcare și să o duci la casat

 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a a anunțat că ia în calcul ca autoritățile locale să contribuie la un premiu destinat cetățenilor care duc la casat mașinile mai vechi de 10 ani.

Pe lângă stimulentul de la primărie, proprietarul mașinii ar mai beneficia de unul primit de la Ministerul Mediului.

Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3000 de lei. (… ) Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a spus, la Digi 24, Barna.

Ministrul crede că varianta 3000 de lei – administrația locală, 3.000 de lei Ministerul Mediului este cea mai potrivită.

Important, programul inițiat de Primăria Sfântu Gheorghe se adresează acelor persoane fizice sau juridice care nu doresc să cumpere un autoturism nou, deci nu vor participa la programul Rabla național, ci doar vor să vândă autoturismul vechi.