Între râsul lumii și măcel intern: A început bătaia pe funcții în PSD Gorj

Speculaţiile din jurul candidatului pe care PSD îl va propune pentru viitoarele alegeri locale se înteţesc, iar tensiunea este din ce în ce mai mare în tabăra social-democraţilor. Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu Jiu, consideră că structura politică pe care o conduce trebuia consultată în ceea ce priveşte sondajul ce va stabili pe mâna cui va merge partidul în bătălia pentru primărie. Actualul viceprimar este de părere că organizaţia municipală este cea mai interesată de candidatul desemnat, pentru că trebuie să-şi asume rezultatul din 2020.

“Organizaţia municipală este cea care va hotărî pe cine susţine în 2020, bineînţeles cu acordul organizaţiei judeţene. Dar, în ceea ce mă priveşte, înainte de declanşarea unui sondaj de opinie, eu aş fi purtat o discuţie cu organizaţia municipală. Trebuiau purtate discuţii pentru că organizaţia municipală este cea mai interesată să avem un rezultat foarte bun în iunie 2020 şi cunoaşte problemele din municipiu”, a declarat Popescu la Radio Infinit.

Acesta avertizează că PSD s-ar face de ruşine dacă ar miza pe un candidat care nu a fost inclus în actualul sondaj, iar frământările interne ar fi accentuate de o astfel de decizie. Recent, s-a speculat că social-democraţii ar fi tentaţi să apeleze la ”candidatul 9” pentru a recâştiga fotoliul de edil.

“Eu sper să fi învăţat toată lumea din greşelile altora şi să nu meargă pe variante pe care le-au scos pe piaţă anumite persoane, cum că sunt opt candidaţi şi o să fie scos al nouălea. Sper să fi învăţăt din greşelile altora şi să nu oferim contracandidaţilor şi celorlalte formaţiuni politice deliciul unei astfel de abordări. Doresc, din tot sufletul, linişte în organizaţie pentru că ne aşteaptă doi ani foarte grei. Sunt mai puţin de cinci luni de zile şi vom intra deja în prima campanie mai dificilă, care va da şi un start al evaluărlior. Nu avem nevoie de tensiuni, scandaluri şi frământări în cadrul organizaţiei noastre”, a mai spus viceprimarul. 

Nici la organizația județeană e liniște, Ion Ișfan nu are cale liberă spre a treia poziție din partid. Susținătorii tânărului Manta au început ofensiva și se anunță o perioadă fierbinte în plină iarnă, în special dacă se vor organiza, cu adevărat, vehiculatele alegeri interne.

 

Articolul precedentA murit în flăcări! Incendiu la un apartament din Târgu Jiu
Articolul următorRomanescu l-a dat de gol pe Cîrciumaru: Rămâne președinte la PSD Gorj