Investiţii serioase la Roşia de Amaradia

Drumurile din Roşia de Amaradia care au fost afectate de alunecările de teren vor fi refăcute. Primarul Liviu Cotojman a anunţat că modernizarea va avea loc cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. Tot cu aportul C.N.I., în localitatea va apărea şi o sală de sport modernă.

“Am reuşit să depun şi, zic eu, să şi obţin finanţare, prin Compania Naţionala de Investiţii, pentru construirea unei sălii de sport în centrul localităţii. O altă investiţie se referă la modernizarea drumurilor afectate de alunecările de teren. Sunt în jur de 5 kilometri de drum care vor primi finanţare”, a precizat Cotojman la Radio Infinit.

De asemenea, în primăvara acestui an va demara construirea unui pod peste DC 29, iar tronsonul de drum va fi asfaltat pe o lungime de doi kilometri. Investiţiile de amploare continuă cu cel mai mare liceu din Gorj, dar şi cu un foraj de apă în satul Roșia, cu tot cu staţie de filtrare.

 “După ce vom finaliza această investiţie, oricât de mare va fi seceta, comuna Roşia de Amaradia nu va mai suferi din acest punct de vedere. Am cele şapte proiecte prin Ministerul Dezvoltării, aprobate cu finanţare, o parte din aceste investiţii au început încă de anul trecut şi se continuă anul acesta. Liceul din centrul localitătii va fi extins, reabilitat şi dotat, o investiţie care se ridică la 1,5 milioane de euro”, a mai spus Cotojman.

În perioada următoare va continua şi asfaltarea tuturor străzilor din centrul comunei.