Ipoteză! Florescu a fost mutat la Bucureşti pentru a i se anula şansele de a candida la Primăria Târgu Jiu

Promovarea lui Ciprian Florescu ca secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne li se pare dubioasă unora dintre analiştii politici gorjeni. Florescu era sugerat de anumite sondaje interne ale PSD drept principala variantă pentru alegerile locale din 2020. Totuşi, “trimiterea” sa în Capitală îi ciunteşte şansele de a fi candidatul social-democraţilor la Primăria Târgu Jiu. Fostul deputat  Dan Ilie Morega spune că PSD a vrut să scape de Florescu, iar Adrian Tudor şi Aurel Popescu au intrat în cărţi pentru bătălia electorală de anul viitor.

“Sunt două căi de a scăpa de un om: fie îl marginalizezi şi îl dai afară, fie îl promovezi. Florescu era o problemă de care actuala echipă de conducere trebuia să scape ca să ştea liniştită. Pe Cârciumaru nu-l mai ia în considerare pentru că are anii de pensie, iar PSD-ul nu va mai câştiga un senator cum câştiga, de regulă. Poate vor găsi un alt candidat pentru municipiu dintre cei doi viceprimari de la Târgu Jiu”, a spus Morega la Radio Infinit.

Fostul liberal Pantelimon Manta spune că plecarea lui Florescu în MAI este cam nefirescă, dar cel din urmă nu a reprezentat, niciodată, o variantă bătută în cuie pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu.

“Nu cred că este scos din cursa aceasta, dacă partidul vrea şi dacă el nu are nimic împotrivă. Într-adevăr, îl îndepărtează un pic de candidatiura la primărie. Şi aşa el era o variantă excepţională, care a intervenit intempestiv. Nu a fost o candidatură anunţată şi pregătită din timp”, a declarat Manta.

Articolul precedentCirculaţie blocată. A intrat pe contrasens şi a lovit o maşină
Articolul următorPonta vrea alt Guvern, nu acceptă ideea unui Executiv minoritar