Iriza îl înfierează pe Vâlceanu şi anunţă rezolvarea Codului Silvic

Senatorul ALDE Scarlat Iriza îi acuză pe mai mulţi parlamentari ce reprezintă Gorjul că nu vor binele judeţului. Primul luat în colimator a fost liderul PNL, Dan Vâlceanu, care a absentat de la ședința în care s-au discutat modificările aduse Codului Silvic. Iriza îl vede pe Vâlceanu în stare chiar să atace la Curtea Constituțională eventualele modificări, menite să înlesnească defrişarea domeniul silvic, implicit “deblocarea” excavatoarelor de la Complexului Energetic Oltenia. La şedinţa Camerei Deputaţilor au lipsit şi parlamentarii Victor Ponta şi Alin Văcaru.

“Legea deja a trecut de Plenul Camerei Deputaţilor, urmând ca mâine (n.r. miercuri), la ora 12.00, să se dea votul final. Din păcate, şi de data aceasta, PNL-ul a jucat fals, nu a votat această lege, această mutare de pe locul 30 pe locul 4 şi, mai mult, domnul deputat Vâlceanu a lipsit de la lucrările plenului. Încă o dată am demonstrat că Vâlceanu, orice vorbă care o scoate din gură este minciună. Ar mai avea Vâlceanu o posibilitate să atace această lege, probabil la Curtea Constituţională, pentru că el nu vrea binele Gorjului, să înţeleagă toată lumea clar. I-am întins de 10 ori mâna atunci când a fost la Comisii la Deputaţi. «Băi, vorbeşte cu băieţii tăi de la PNL să voteze. De unde, el a vorbit să nu voteze». N-au votat nici Văcaru şi nici Ponta. Sperăm ca legea să fie promulgată cât mai repede de preşedinte, să putem să dăm drumul la treabă”, a spus Iriza la Radio Infinit.

Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia aşteaptă de ani de zile modificarea cadrului legislativ în domeniul silvic.

Articolul precedentDă bine la voturi: La PSD Gorj se boxează în familie, iar Romanescu trebuie să fie ”fardatul” public
Articolul următor”Urgențele” de la Spitalul Județean de pe Tudor Vladimirescu vor fi modernizate și extinse