Ișfan a confirmat: Peste 1000 de elevi în minus pentru clasa a IX a

Perspective cu grija locului de muncă pentru o parte dintre cadrele didactictice care profesează în Gorj. Deși nu se pune problema șomajului în rândul titularilor, în sistem fiind 3.900 de posturi didactice, dintre care 830 ocupate de profesori suplinitori, există posibilitatea cu unii titulari de la oraș, în special din Târgu Jiu, să fie nevoiți să se orienteze către școlile din județ.

”Vor fi probleme la Târgu Jiu, pentru că nu toți profesorii titulari vor avea, în continuare, loc de muncă în Târgu Jiu. Încercăm să găsim soluții, dar, până la urmă, mulți au venit din județ și nu va fi nicio problemă dacă se vor întoarce în județ”, a spus, la o emisiune tv, Ion Ișfan, inspector școlar general.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu a precizat unde anume se vor mai putea întoarce în județ titularii din Târgu Jiu, în condițiile în care pentru ”catedrele bune” se duce o luptă acerbă an de an la titularizare, fără a fi luați în discuție protejații sistemului, parte suplinitori. Lipsa elevilor se va simți brutal în 2021, când, potrivit inspectorului general, spre clasa a IX a vor merge cu peste 1000 de copii mai puțin.

”În anul 2021 vor ajunge în clasa a IX a în jur de 2000 de elevi. Se vor pierde, astfel, mai mult de 1000 de copii și trebuie să găsim soluții ca să gestionăm foarte bine această situație”, a adăugat Ișfan.

Acesta nu a mai calculat și numărul de copii pierduți din cauza abandonului școlar, element ce complică și mai tare datele problemei.

 

Articolul precedentAccidente la Rânca, pe pârtia de schi
Articolul următorPremieră la Teatrul ”Elvira Godeanu”: Iona – de Marin Sorescu