Ișfan a recunoscut: Profesorii au jonglat cu orele pentru a-și păstra locul de muncă

Tot mai multe frământări în sistemul de învățământ din Gorj. Numărul copiilor a scăzut, iar profesorii își văd în pericol catedrele. Dincolo de tot felul de inginerii făcute prin intermendiul claselor-fantomă de la școlile postliceale, este evident, în viitor se va pune problema șomajului și în rândul dascălilor gorjeni.

Ion Ișfan, inspectorul școlar general, confirmă perioada tulbure și, prin intermediul presei locale, a anunțat că mai mulți profesori vor intra în restrângere de activitate, situație în care vor trebui să își completeze catedra cu ore la alte școli. Senin, Ișfan a precizat că știa de neregulile din unele școli, jonglerii care au oferit ocazia unor salariați să stea bine-mersi la serviciu, deși nu prea aveau obiectul legal al activității.

”Banii vin pentru fiecare copil. Fiecare copil primește de la Minister o sumă pentru a fi pregătit un an de zile. Dacă nu reglăm lucrurile și vom încerca să ne mințim, ne vom trezi că sunt probleme. Am avut acum trei ani, la Bâlteni, 7 titulari pe limba română, dar ore erau pentru 5. Și toți încercau să îmi justifice că sunt ore, dar nu erau. Mascaseră orele de franceză în orele de limbă română”, a pus, la un radio local, Ișfan.

Acesta a relatat că doi dintre respectivii titulari intră anul acesta în restrângere de activitate pentru că nu au participat la etapele de mișcare din anii anteriori, când li se putea schimba titulatura de la română, la română-engleză, dascălii în cauză fiind calificați.

Plata cu ora este o altă mare problemă la Gorj, existând o situație în care un cadru didactic a semnalat că la o unitate de învățământ din Târgu Jiu profesorii tind să depășească numeric elevii.

Joi, de la ora 10, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, într-o ședință, se vor căuta soluții pentru completarea normei didactice la titulari.