Jandarmeria, din epoca PSDragnea, îl albește pe colonelul Țambrea, comandantul fără concurs de la Gorj

Răspuns șoc, primit de la Ministerul Afacerilor Interne de un petiționar care a sesizat mai multe aspecte din activitatea colonelului Eugen Țambrea, actualul șef al jandarmilor gorjeni. Printre altele, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, prin adresa 94462 din 26.03.2018, șterge cu buretele tot ceea ce știa un întreg sistem, plus opinia publică, și anume, că șeful I.J.J. Gorj, colonelul Țambrea Eugen, a picat un test psihologic în anul 2012. ”Cu privire la faptul că în anul 2012, Col. Țambrea Eugen nu a promovat examenul psihologic în perioada când era împuternicit inspector șef al I.J.J. Gorj, acest aspect nu se confirmă, Col. Țambrea Eugen susținând examenul psihologic la Centrul de Testări Psihologice a M.A.I., fiind avizat apt”, se arată în răspunsul Jandarmeriei către petent. Presa vremii a arătat că Țambrea nu a reușit să treacă psihologicul, mai mult, a fost schimbat de la comanda I.J.J. Gorj, în urma dezvăluirilor jurnalistice. Chiar Țambrea vorbea despre un pshihologic picat, dar, vezi, Doamne, acesta nu ar fi cântărit în demersurile sale de a accede la comanda unității din Târgu Jiu. ”Un jandarm care dorește să plece în Kosovo, de exemplu, și pică psihologicul, nu mai merge acolo, dar la unitate rămâne și își execută în continuare misiunile. Așa a fost și în cazul meu. Am urmat un curs de specializare care presupunea și un astfel de examen psihologic și pe care nu l-am trecut la acel moment, dar pentru funcția de conducere nu am nicio problemă. Chiar pe 15 martie am trecut cu bine un astfel de pshihologic”spunea, în martie 2012, Țambrea. Declarația a stârnit zâmbete și repulsie, presa locală semnalase că jandarmul s-a îmbolnăvit subit imediat ce s-a aflat despre problema sa de la psihologic și, la scurt timp, a pierdut și comanda unității. Toate ca urmare a acelui test. Psihologicul de care pomenea colonelul este altul decât cel prezentat de Jandarmeria Română ca fiind unul ok. De ce nu a prezentat Jandarmeria și rezultatele testului pomenit de colonel? De altfel, inspector-șef la I.J.J. Gorj a devenit un ofițer al I.G.J.R.

Colonelul Țambrea Eugen este numit fără concurs, din decembrie 2016, șef al Jandarmeriei gorjene, însă această posibilitate legală nu există. Legal, cu excepția concursului pe care Țambrea nu l-a susținut, sunt posibile desemnarea sau împuternicirea. Cea de-a doua variantă presupune un mandat în funcție de șase luni care, în mod excepțional, poate fi prelungit cu încă șase. Desemnarea, a cărei termene, ca durată, sunt neclare, se face conform Ordinului MAI 300/2004. ”Încadrarea în funcție de conducere/comandă, altele decât cele prevăzute de art. 30 alin. (1), pentru care se stabilesc, potrivit prevederilor legale în vigoare, indemnizații de conducere/comandă, se realizează prin concurs sau examen, după caz.” Situația în care se află colonelul Țambrea Eugen nu intră sub incidența art. 30 alin. (1) deoarece acesta face referire la funcțiile până la nivel de șef serviciu. Inclusiv. Art. 44 (1), din același Ordin, este o adevărată bombă cu ceas pe care stă comandantul de la Târgu Jiu și Jandarmeria Română. ”Numirea în funcții de conducere/comandă a candidaților reușiți la concursul/examenul organizat în acest scop se face potrivit normelor de competență stabilite prin ordin al ministrului.”

Galerie foto:

Articolul precedentManagerul Spitalului Județean, Capotă, se joacă de-a campania electorală, dar și cu speranțele oamenilor
Articolul următorRăpuse de băutură, două mămici a doi sugari au ajuns în grija autorităților