Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au anunțat că în perioada 4-10 februarie au efectuat mai multe controale specifice în localitățile județului. Probleme grave au fost depistate la patiserii, acolo unde au fost aplicate o serie de amenzi, fiecare în valoare de 10.000 de lei. La o astfel de unitate, s-a emis o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru 30 de zile și s-a aplicat o amendă de 10.000 de lei, fiind constate nereguli mari ce vizează igena spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificarea produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru (pereți și plafoane cu zone exfoliate/deteriorate, malaxor neigenizat, ustensile deteriorate). Administratorii a altor trei laboratoare de patiserii au fost sancționați cu câte 10.000 de lei.
Acasă Principale Actualitate ”Laboratoare” pericol public: Patiserie închisă temporar și amendă de 100 de milioane