Laboratorul genetic a fost repus în funcțiune, dar NU POATE FI ACREDITAT. Cauzele sunt la Târgu Jiu

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că laboratorul genetic din Spitalul Județean, acolo unde se efectuează teste COVID-19, a redevenit funcțional, la câteva ore după oprirea activității.

Firma care asigură service-ul echipamentelor a intervenit promt și a remediat problemele care au dus la întreruperea activității laboratorului. În urma verificărilor s-a constatat că era vorba de o problemă de setare de soft’‘, a transmis autoritatea sanitară.

Potrivit mai multor surse, la mijloc ar fi fost o eroare umană.

Deputatul Dan Vîlceanu a precizat, joi seara, că laboratorul de la Târgu Jiu nu poate fi acreditat de Ministerul Sănătății, în acest moment.

Au fost însă mai multe probleme generate de vechea conducere a spitalului, care a început procedura de acreditare a laboratorului în urmă cu o săptămână și care nu a înțeles că trebuie respectate niște condiții de siguranță. Din informațiile pe care le am, personalul nu este instruit corespunzător și laboratorul nu poate fi acreditat. Fostul director, Dumitru Vienescu, a trimis la Craiova patru persoane, pentru o instruire de O ZI, instruire care în mod normal durează săptămâni. Drept urmare, această decizie a adus spitalul în situația în care peste jumătate din testele făcute erau neconforme, punându-se oamenii în pericol. În plus, recent a apărut o defecțiune a aparatului de testare, cauzată, posibil, tot de lipsa de experiență a celor care-l manevrau. (…) Ministerul Sănătății nu poate da avizul pentru acest laborator până când oamenii nu învață să facă testarea în mod corect”, a arătat Dan Vîlceanu.