Lăcomie maximă! Îi forțează mâna lui Romanescu să mărească toate salariile cu 10%

Demers halucinant al unor aleşi locali din Târgu Jiu. Într-un moment în care incertitudinea privind bugetele primăriilor din ţară naşte mari griji şi controverse, iar edilii nu mai ştiu pe unde să mai scoată cămaşa, trei consilieri municipali, Aurel Popescu, Edi Lădaru şi Ion Butan, propun creşterea salariilor din Primăria Târgu Jiu cu 10%. Furios, edilul Marcel Romanescu a anunţat că intenţionează să organizeze o dezbatere publică cu cetăţenii pe acest subiect. Actualul primar a declarat că-şi respectă angajaţii, dar iniţiativa este una strict electorală.

“Vineri a fost depus un proiect de hotărâre de către domnii  Aurel Popescu, Edi Lădaru şi Ion Butan, preşedinţii organizaţilor municipale PSD, ALDE şi PSRO de majorare a tuturor salariilor din Primăria municipiului Târgu Jiu cu 10%.  Angajaţii mei sunt importanţi pentru mine, dar trebuie să vedem exact care este modul în care împărţim acest buget. Poate domnul Lădaru şi domnul Popescu merg la Guvernul României şi identifică anumite sume pe care bugetul de stat să ni le aloce pentru creşterea salariilor. Aş fi cel mai fericit om. Dacă ei vor găsi undeva o localitate unde se majorează cu 10% salariile, eu mă mut în localitatea respectivă. Cum să majoreze salariile cu 10% în condiţiile în care ne zbatem să găsim resurse pentru a asigura finanţarea sau cofinanţarea pentru investiţii? Vor să-şi atragă un pol pentru susţinerea viitoare a angajaţilor din primăria municipiului Târgu Jiu”, a tunat Romanescu.

Primarul a avertizat că instituţia pe care o conduce a fost deja împovărată de Guvern cu indemnizaţie de vacanţă şi vouchere de hrană, iar salariu minim a crescut. Dacă lefurile celor 550 de angajaţi se vor mări, potrivit inițiativei consilierilor, Primăria Târgu Jiu ar exista doar ca salariaţii să primească bani publici.

“Dacă mergem în acest ritm de creştere a salariilor, în maxim trei ani de zile vom funcţiona în primăria municipiului Târgu Jiu doar pentru asigurarea salariilor. Deci, în afară de noi, cei care suntem astăzi angajaţi, nu vom mai putea face nimic – nici salubritate, nici investiţii, nici utilităţi. Este anormal”, a declarat primarul.

Solicitarea consilierilor vine cum nu se poate mai prost, într-un moment în care este nevoie urgentă de fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj pentru a continua investiţiile şi proiectele europene demarate la Târgu Jiu. Marcel Romanescu a spus că pe sumele alocate sunt bani pentru funcţionarea instituției doar până la 1 septembrie.