Liceul cu Program Sportiv ar putea trece în administrarea Primăriei Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu ar putea prelua Liceul cu Program Sportiv din municipiu. Potrivit unei reorganizări gândite la nivel central, Clubul Sportiv Școlar, Palatul Copiilor și Liceul cu Program Sportiv ar urma să intre sub tutela autorităților locale. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că municipalitatea optează pentru preluarea LPS.

Am avut o discuție cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu, cu Direcția economică și cu secretarul municipiului. Vom merge cu o variantă pe care o acceptăm la acest moment, de preluare a Liceului cu Program Sportiv, ca și unitate școlară de pe raza municipiului Târgu Jiu, și cu propunerea că Palatul Copiilor și CSS, care își desfășoară activitatea pe întreg județul, să fie preluate de către Consiliu Județean. Palatul Copiilor, în afară de entitatea care este la Târgu Jiu, are în coordonare și mai multe cluburi pe raza altor localități. Vedem. (…) E adevărat că pe municipalitate pică presiunea cea mai mare, pentru că tot ceea ce înseamnă cheltuieli cu patrimoniu, în condițiile în care le-am prelua, revin autorității publice locale, iar până acum ele era finanțate de către Ministerul Învățământului”, a precizat Romanescu.

Trecerea LPS în administrarea Primăriei Târgu Jiu ar însemna cheltuieli anuale suplimentare de circa un milion de lei (10 miliarde vechi), începând cu anul 2021.