Licitație adjudecată! 5 milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public din Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că urmează semnarea contractului pentru proiectul ce vizează modernizarea iluminatului public în municipiu. Cum rezultatele licitației nu au fost contestate, în perioada următoare se vor semna documentele, iar firma câștigătoare va putea începe treaba.

Avem un câștigător al licitației pentru proiectul cu finanțare europeană care prevede modernizarea iluminatului public în municipiul Târgu Jiu!

A trecut și perioada de depunere a contestațiilor și urmează semnarea contractului.
Proiectul prevede, printre altele, asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC.
Este vorba despre înlocuirea vechiului sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 5 milioane de euro. Astfel, consumul de energie pentru iluminatul public va scădea cu până la 40%.
În cifre, acest proiect înseamnă peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase. Se vor monta și stâlpi noi, acolo unde este necesar.
Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creșterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. Pe lângă toate acestea, mai sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu Jiu’‘, a transmis primarul.