Loviturile cu pavele în cap i-au fost fatale: Slovenul bătut la Drăguțești a murit în spital

Se schimbă datele problemei în cazul scandalului din satul Iași, comuna Draguțești, unde un sloven de 45 de ani a fost implicat într-o bătaie cu patru tineri din localitate. Cetățeanul străin venise în Gorj în vizită la prietena sa, iar în urma conflictului fizic din noaptea de 11/12 februarie a fost transportat în stare gravă la spitalul din Târgu Jiu. Transferat la Spitalul din Craiova, slovenul a murit zece zile mai târziu.

”În cursul nopții a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, între care și un cetățean sloven, pe raza localității Drăguțești. În cauză se efectuează cercetări pentru tentativă de omor”, arăta, într-un comunicat, IPJ Gorj

Poliția a efectuat rețineri în rândul tinerilor din Drăguțești implicați, toți cei încătușați fiind eliberați după 24 de ore. Varianta neoficială a scandalului este că slovenul a dat de băut într-un bar din sat, dar, la un moment dat, între el și un localnic a izbucnit un conflict. Văzându-și prietenul în pericol, ceilalți băieți au intervenit rând pe rând în bătaie. Pe surse, pentru a se impune, gorjenii l-au lovit pe sloven cu pavele în cap. Loviturile primite i-au fost fatale, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Craiova anunțând decesul. Diagnosticul la internare a fost: traumatism cranio-cerebral acut sever, traumatism facia acut și traumatism toracic forte.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus, luni, schimbarea încadrării juridice în acest caz.