Se discută remanierea guvernamentală. Toma Petcu, posibil la Energie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la Călăraşi, că luni, în Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va discuta o remaniere guvernamentală. Aceasta nu a vrut să prezinte numele miniștrilor luați în vizor, a precizat doar că analizează o remaniere pe toate portofoliile din cadrul Cabinetului.

”S-a lucrat la evaluarea miniștrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Național Executiv, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce prezint această evaluare CEx, vom hotărî împreună ce miniștri sunt remaniați și ce miniștri nu sunt, bineînțeles la propunerea primului ministru. (…) Da, se află și portofolii deținute de cei de la ALDE. Am discutat cu partenerii de coaliție. Le-am explicat care este situația la cele opt ministere și urmează să luăm o decizie și din punct de vedere politic”, a declarat, potrivit Mediafax, Dăncilă.

Se vehiculează că remanierea vizează și ministerele de Externe și Energiei. Astfel, Teodor Meleșcanu și Anton Anton ar urma să fie schimbați. Mai mult, potrivit surselor Mediafax, este luat în calcul deputatul Toma Petcu pentru Energie. Acesta a mai deținut funcția de ministru al Energiei în guvernul Grindeanu.