Măcel în PSD Gorj! Weber: Călinoiu e trecutul. Ar trebui să se bucure de pensie

Scandal în PSD Gorj, după ce Ion Călinoiu a primit o funcție de conducere la ApaRegio. Cetățenii au reacționat dur la aflarea veștii, iar social-democrații au căutat să se spele pe mâini, încercând să convingă populația că nu PSD ia deciziile la societatea de apă și canal, ci directorul Traian Pătrășcoiu. Dincolo de oprobiul popular, în cercurile politice se vehiculează că doi social-democrați mai tineri erau deja ”trimiși la încălzire” pentru postul respectiv, dar Călinoiu și o facțiune din partid au reușit să le sufle oportunitatea. Liderul organizației județene, Mihai Weber, se străduiește să disocieze entitatea politică pe care o conduce de tot ce înseamnă management la ApaRegio, mai mult, a spus că Ion Călinoiu este trecutul partidului, ar fi fost de preferat tineri specialiști în domeniu.

Personal, nu am nimic cu nimeni. Eu consider că orice persoană care a ieșit la pensie ar trebui să se bucure de pensie, pentru că foarte mulți oameni își doresc să atingă această perioadă și în momentul în care ieși la pensie trebuie chiar să te bucuri de pensie și să nu mai fii angrenat în alte și alte preocupări, pentru că există o vârstă și, după o viață întreagă de muncă, trebuie să te bucuri de lucrurile astea. Deci, personal n-am nimic cu persoană respectivă. Sigur că mă deranjează faptul că se face trimitere la partid pentru anumite aspecte. Într-un anumit fel înțeleg, pentru că domnul Călinoiu a făcut parte din PSD, ăsta este trecutul nostru și nu-l putem da la o parte, însă, vreau foarte clar să spun și să lămuresc un lucru: domnul director Patrășcoiu a fost numit la conducere prin contract de management, nu știu care sunt criteriile, s-a întâmplat într-o perioadă în care eu nu eram la conducerea PSD, deci practic nu mi se poate imputa absolut nimic”, a declarat, la Radio Infinit, Weber.

Declarația deputatului nu poate să rămână fără efecte, de curând, Ion Călinoiu spunea că vizează o nouă candidatură din partea PSD. Mai mult, fostul președinte al Consiliului Județean se consideră unul dintre social-democrații gorjeni și chiar ar fi ”vorbit” pentru reîntoarcerea pe scena politică.