Manta: USR a indus ideea de dreptate, dar nu cred că va fi o forţă politică

Pantelimon Manta crede că rezultatul partidului USR la actualele alegeri europarlamentare a fost dictat de context. Deşi Alianţa 2020 USR PLUS a obţinut un procent de 22,4% la nivel naţional, fostul prefect spune că electoratul formaţiunii politice nu este unul stabil, ci a fost mai degrabă atras de mesajul bun pe care l-a avut partidul cu pricina.

„Nu cred că va fi o forţă politică aşa cum o preconizează unii. Au constatat toţi că s-au dus la 20%, dar pe ce fond? Nemulţumirea faţă de PSD, mai ales faţă de Liviu Dragnea, şi faţă de actul de Guvernare. I-a votat o parte însemnată care nu s-a îndreptat făţă de PNL, principala forţă de opoziţie. Acest segment electoral îl avem de 28 de ani; s-a dus către Vadim Tudor, s-a dus către Dan Diaconescu, acum se duce către USR. Cu elemente şi uşor naţionaliste, USR-ul a indus ideea de dreptate, cu care a pătruns la sufletul omului ‘Dacă nu furăm, trăim mai bine’ „, a spus Manta la Radio Infinit.

Analistul politic a mai declarat că USR nu este pregătită să-şi asume răspunderea, tocmai de aceea nu va intra la guvernare dacă actualul aparat executiv se retrage.

“Forţele politice care asigură majoritatea guvernamentala au obţinut doar 27%, lucru acesta ar trebui să aibă drept consecinţă o renunţare la actul de conducere guvernamentală. Dan Barna de la USR a declarat că ei susţin viitorul guvernul, dar nu participă la guvernare. Adică se bucură de roadele guvernării, dar nu ia ciomegele”, a afirmat Manta.