Meci ”nebun” la Craiova. FC U a învins Petrolul Ploiești. Mititelu: Să fugă Satana, să rezist tentației

 

FC U Craiova învins  Petrolul Ploieşti, scor 2-0 (0-0), marți, pe teren propriu, într-un meci din etapa a XXI-a a SuperLigii de fotbal.
Oltenii au deschis scorul în minutul 78, atunci când Vlad Achim a fructificat spectaculos o centrare a lui Mascarenhas. Golul care a închis meciul a venit în minutul 90, după ce portarul Lukas Zima a degajat în spatele lui Vladislav Blănuţă și mingea a intrat în plasă.
A fost o partidă cu ocazii uriașe irosite, unele chiar rarisime. Craiova a avut ocazii mari prin Alexandru Blidar (minutul 10) şi mai ales Juan Francisco Bauza (62), Blănuţă (70), Chiţu (84). Ploieștenii nu s-au întâlnit cu golul deși au avut oportunități cât roata carului, prin Alexandru Musi (5, 34), Jefferson (81), Billel Omrani (87).

Giovanni Costantino: Vrem să jucăm fotbal

 

E bine, am norocul de a avea o echipă bună, jucătorii sunt buni și muncesc. Bineînțeles, și eu vin cu pregătirea meciurilor, dar cel mai important aspect e lotul. Pentru mine, fotbalul e un joc de echipă, nu individual.

Atacăm și ne apărăm împreună. Văd jucători cu calități bune în atac care aleargă ca nebunii când n-au mingea și văd fundași care încearcă să joace cu mingea la picior. Vrem să jucăm fotbal. Gurău trebuie să aibă ca obiectiv convocarea la naționala României, pentru că are calitate foarte multă. Da, cred că poate fi convocat”, a spus, după joc, antrenorul FCU.

 

Adrian Mititelu: O seară foarte tensionată

 

O seară foarte tensionată, foarte emoționantă. Un meci foarte viu disputat și niște resentimente de emoții și de teamă cum rar mi s-a întâmplat. Petrolul ne-a pus probleme serioase, dar astăzi am fost vioara întâi. Au avut două ocazii foarte mari, dar cu toate astea victoria noastră este meritată.

Cu această victorie se mai face dreptate, pentru că în ultimele trei meciuri pe care le-am pierdut cu Petrolul am avut ocazii, i-am dominat de la un capăt la altul. Am fost peste ei, dar am pierdut datorită unor gafe. Tot am văzut că domnul Pîrvu spunea că a controlat jocul… Poate la pauză.

 La Târgu Jiu, am avut douăsprezece ocazii, iar ei au avut o lovitură liberă și au dat gol. La Craiova am avut șapte-opt ocazii și ei au avut două contraatacuri și un gol. La Ploiești ne-au dat trei goluri din niște gafe ale noastre.

Azi au avut două ocazii mari, dar nu venite pe un joc de dominare. Am fost puțin obosiți. Ei au fost sus și și-au permis să mai piardă un meci, două. Noi am jucat cu sabia deasupra capului fiecare meci, să rămânem aproape de obiectiv.

FC U a câștigat pe drept, chiar dacă greu și cu șansă. Am câștigat cum ei au câștigat multe meciuri în campionat.

Sper să aducem doi fundași centrali pentru că acolo mai este nevoie de concurență. Să rezist tentației, să păstrez echipa actuală, să fugă Satana. Să ne luptăm pentru play-off sau să câștigăm play-out-ul. Dacă nu ai puțină șansă nu faci nimic”, a spus patronul echipei din Bănie.

 

Articolul precedentScene halucinante în Parlament: ”Te agresez sexual, scroafo!” – ”Mă agresezi, tu, sexual, mă? Fă-tă-lă-ul!”
Articolul următorMeci spectaculos la Craiova. FC U a învins Petrolul Ploiești. Mititelu: Să fugă Satana, să rezist tentației