Meciul România – Norvegia, anulat de UEFA

Federația Română de Fotbal a transmis, sâmbătă noaptea, că meciul dintre naționala noastră și Norvegia, din Liga Națiunilor, partidă programată duminică, de la 21:45, a fost anulată. Nordicii n-au putut pleca din Oslo din cauza noului coronavirus.

UEFA ne-a informat că, <<în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa. Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA>>”, a arătat, într-un comunicat, FRF.

Delegația Norvegiei nu a primit acceptul autorităților sanitare să facă deplasarea în România, din cauza faptului că Omar Elabdellaoui a fost depistat cu COVID-19, iar ceilalți jucători și membri ai staff-ului au fost considerați contacți direcți.

Ministrul Sănătății din Norvegia, Bent Hoie, a a declarat că o deplasare către România a jucătorilor ar fi fost ilegală, ca urmare a normelor implementate în țara nordică în contextul pandemiei de COVID-19.